Tarieven

Geplaatst op

De kosten van de verzekerde zorg (consulten en inspanningsgerelateerde klachten) worden vanuit de Basisverzekering vergoed (met eigen risico). U dient hiervoor verwezen te zijn door de huisarts of een ander medisch specialist. ZBC Sportgeneeskunde Noord (vanwaar uit Sportgeneeskunde Drenthe samen met Sportgeneeskunde Friesland factureert) heeft een betaalovereenkomst afgesloten met de zorgverzekeringen die vallen onder de Achmea-groep (waaronder Zilveren Kruis/Achmea en De Friesland) en de VGZ-groep (waaronder Unive en IZA/IZZ). Onze nota wordt naar de verzekeraar gestuurd.
Bent u verzekerd bij een andere zorgverzekering dan gelden de Passantentarieven ZBC Sportgeneeskunde Noord. U krijgt in dit geval de nota thuis gestuurd en na betaling kunt u deze indienen bij uw zorgverzekering. Afhankelijk van uw verzekering krijgt u dit bedrag geheel of gedeeltelijk terug, na verrekening van uw eigen risico.

Voor wat betreft de keuringen, sportmedische onderzoeken en inspanningstesten, deze worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vaak bent u al aanvullend verzekerd en in de voorwaarden kunt u al zien of ook de verrichtingen van de sportarts binnen de dekking vallen. De vergoeding uit het aanvullende pakket gaat niet ten koste van uw eigen risico. Wel is vaak het bedrag dat u per jaar kunt besteden aan de sportarts gelimiteerd.

Zie voor de vergoedingen van de zorgverzekeraars; www.sportzorg.nl/vergoedingen-sportzorg

Onze tarieven
Basis sportmedisch onderzoek € 110,00
Basisplus sportmedisch onderzoek € 150,00
Groot sportmedisch onderzoek € 230,00
Groot sportmedisch onderzoek + VO2-meting € 270,00
Conditietest € 130,00
Conditietest + VO2-meting € 170,00
Lactaatmeting € 40,00
Alp d’huzes keuring – basaal SMO € 125,00
Alp d’huzes keuring – basaalplus SMO € 220,00
Alp d’huzes keuring – uitgebreid SMO € 280,00

Wij geven er de voorkeur aan dat betalingen ter plekke plaatsvinden. U kunt bij ons pinnen; na betaling ontvangt u de nota, welke u kunt indienen u bij uw zorgverzekeraar voor de (eventuele) declaratie.