Sportgeneeskunde Drenthe
Sportgeneeskunde Drenthe is er voor iedereen die een vraag of probleem heeft in relatie tot zijn/ haar sportbeoefening. Zowel recreatie-, wedstrijd- als topsporters. in team verband, maar ook als individuele sporter kunnen terecht bij sportarts Valentijn Rutgers.
Wat doe ik bij een blessure? De blessure gaat niet over, wat nu? Hoe verbeter ik mijn sportprestaties? Sporten met een chronische aandoening, kan dat? Hoe kan ik beter trainen? Het zijn allemaal vragen waarmee u bij ons terecht kan.
Ook als u niet sport kunt u bij ons terecht.
Voor het maken van afspraken en/of vragen zie onze contactgegevens.
Sportgeneeskunde Drenthe is SCAS gecertificeerd.
Sportarts
De sportarts is een specialist op het gebied van gezondheid in relatie tot bewegen/ sport. Hij of zij heeft na het basis artsexamen een specialisatie gevolgd van 4 jaar tot sportarts. Deze specialisatie omvat onder andere stages cardiologie, longgeneeskunde, orthopedie en inspanningsfysiologie. Sportgeneeskunde is een breed georiënteerd medisch specialisme waardoor de sportarts met een holistische visie de sportmedische problematiek kan benaderen en problemen op lossen.
Een sportarts is bij uitstek de deskundige om bij een blessure de juiste diagnose te stellen en een daar aan gekoppeld behandelingsadvies te geven; een juiste beoordeling vergt zowel verstand van de betreffende sport als verstand van het menselijk lichaam.
Sporters van elk niveau kunnen bij de sportarts terecht voor hun verplichte dan wel preventieve sportkeuring. Sommige bonden of opleidingen stellen een beoordeling door een sportarts zelfs als een vereiste.
De kennis en kunde van de sportarts wordt steeds meer voor andere doelgroepen dan sporters ingezet; ook niet-sporters worden bij chronische klachten door een sportarts gezien. Het gaat daarbij vooral om klachten van het houdings- en bewegingsapparaat of conditionele problemen. Mensen die willen gaan sporten en mensen met een chronische aandoening worden getest en krijgen van de sportarts het juiste beweegadvies.
Ontwikkeling Sportgeneeskunde
Sinds 2014 is sportgeneeskunde een erkend specialisme.
Naar deze erkenning is lang uitgezien, omdat tot op heden de positie van de sportarts onduidelijk was. Door deze erkenning kan de sportgeneeskunde zich verder ontwikkelen en de sportarts zijn deskundigheid beter benutten. Per 1 januari 2016 worden daarom de kosten van consulten bij de sportarts vergoed vanuit de Basisverzekering! Sinds 1 januari 2022 heeft de sportgeneeskunde zijn eigen DBC’s.
Pingback: doxycycline esophagitis
Pingback: tamoxifen drug interactions