Wie zijn wij

Geplaatst op

sportarts Valentijn Rutgers in Meppel DrentheValentijn Rutgers

Sportarts Valentijn Rutgers was tot januari 2013 gedurende 10 jaar werkzaam als sportarts in het Diaconessenhuis in Meppel en is sinds 1 januari 2013 de zelfstandige praktijk Sportgeneeskunde Drenthe gestart. Valentijn was sportarts van de heren en dames kernploegen schaatsen, marathonschaatsteams NUON en Dasia, schaatsteam Team Telfort, Nederlands heren basketbalteam, jong oranje heren volleybal en was chefarts op de Olympische Spelen van Nagano (1998). Daarnaast is hij 12 jaar (1998-2010) lid geweest van de medische commissie van de KNWU, waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter. Tevens was hij (1990-1996) lid/voorzitter van de medische commissie van de KNAV (NKBV). Momenteel is Valentijn sportarts van de marathonschaatsteam van Bouw Select. Ook is Valentijn betrokken als sportarts bij regionale topsporters (schaatsers, wielrenners, mountainbikers, motorcrossers) en het korfbalteam DOS ’46. Valentijn is lid van de expertgroep Wielrennen van de Vereniging Sportgeneeskunde en is gekwalificeerd sportduikkeuringsarts.
Valentijn heeft in het verleden diverse sporten uitgeoefend waaronder voetbal, judo, squash, skiën en bergsport. Nu is hij met name nog actief als wielrenner (race en ATB) en skiër.

Veronica van der VeenVeronica

Zij is sinds enkele jaren de secretaresse voor de sportarts bij Sportgeneeskunde Drenthe. Veronica tennist en wandelt graag in haar vrije tijd.