Wie zijn wij

Geplaatst op

sportarts Valentijn Rutgers in Meppel DrentheValentijn Rutgers

Sportarts Valentijn Rutgers was tot januari 2013 gedurende 10 jaar werkzaam als sportarts in het Diaconessenhuis in Meppel en is sinds 1 januari 2013 de zelfstandige praktijk Sportgeneeskunde Drenthe gestart. Valentijn was sportarts van de heren en dames kernploegen schaatsen, marathonschaatsteams NUON en Dasia, schaatsteam Team Telfort, Nederlands heren basketbalteam, jong oranje heren volleybal en was chefarts op de Olympische Spelen van Nagano (1998). Daarnaast is hij 12 jaar (1998-2010) lid geweest van de medische commissie van de KNWU, waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter. Tevens was hij (1990-1996) lid/voorzitter van de medische commissie van de KNAV (NKBV). Momenteel is Valentijn sportarts van de marathonschaatsteam Bouw Select en het Habitat mountainbiketeam. Ook is Valentijn betrokken als sportarts bij regionale topsporters (schaatsers, wielrenners, mountainbikers, motorcrossers) en het korfbalteam DOS ’46. Valentijn is lid van de expertgroep Wielrennen van de Vereniging Sportgeneeskunde en is gekwalificeerd sportduikkeuringsarts.
Valentijn heeft in het verleden diverse sporten uitgeoefend waaronder voetbal, judo, squash, skiën en bergsport. Nu is hij met name nog actief als wielrenner (race en ATB).

Als ondersteuning en bij afwezigheid van Valentijn werken Feikje en Baukje ook bij Sportgeneeskunde Drenthe.

Feikje Riedstra

Feikje-Riedstra sportartsFeikje Riedstra heeft in 2014 de opleiding tot sportarts afgerond in het UMCG Groningen waarna ze vier jaar werkzaam is geweest bij de Sport- en Beweegkliniek in Haarlem.
Sinds april 2018 werd het westen weer verruild voor het noorden en is zij onder andere werkzaam bij Sportgeneeskunde Drenthe. De diversiteit van het vak; van chronische patient tot topsporter, van blessureconsult tot inspanningsdiagnostiek; zorgt voor de liefde voor de sportgeneeskunde.
Op sportief vlak is Feikje zelf actief geweest in onder andere kitesurfen en wakeboarden. Tegenwoordig doet zijn aan bootcamp, wielrennen en snowboarden.

Baukje WiersmaBaukje Wiersma

Baukje is na de studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gestart met de opleiding sportgeneeskunde in Heerenveen. Sinds het afronden van de opleiding in 2003 heeft Baukje gewerkt voor onder andere: Sportmedisch Adviescentrum Noord in Groningen en Assen, SC Heerenveen (begeleiding jeugd afdeling), sportmedische begeleiding Jong Oranje Waterpolo en de Nationale zwemploeg KNZB (WK Shanghai 2006, WK Melbourne 2007). Momenteel is ze werkzaam voor onder andere Sportgeneeskunde Friesland op de locaties Heerenveen, Drachten, Leeuwarden. Naast sportarts heeft Baukje de opleiding tot vliegerarts voltooid met als aandachtsgebied zweefvliegen en ze is gekwalificeerd sportduikarts. Als sporter is Baukje nu actief in hardlopen, spinning en fitness.

Veronica van der Veen

Veronica van der VeenZij is sinds enkele jaren de secretaresse voor de sportartsen bij Sportgeneeskunde Drenthe. Veronica tennist en wandelt graag in haar vrije tijd.